Nacionalni projekt eZdravje pomeni enega večjih projektov informatizacije javnih storitev in vpeljuje rabo elektronskih komunikacijskih sredstev v slovensko zdravstvo, kar zagotavlja večjo varnost in kakovost za paciente ter njihovo opolnomočenost, predvsem pa večjo učinkovitost izvajanja zdravstvenih storitev. eZdravje združuje različne elektronske rešitve, ki so že razširjene ali se širijo v uporabo po celi Sloveniji in prinašajo nov pristop zdravstva, ki je predvsem orientiran na državljane in njihove potrebe. Priložnosti za eZdravje ne temeljijo zgolj na znanosti in tehnologiji, temveč tudi na drugih bolj družbenih izhodiščih, predvsem pri posameznikih in zdravstvenih delavcih, ki že uporabljajo ali še bodo uporabljali rezultate projekta eZdravje. Projekt eZdravje tako ni le tehnološka rešitev, ampak je za njen uspeh pomembno predvsem sprejemanje rešitev tako med prebivalci kot med zdravstvenimi delavci. Med pomembnejšimi storitvami projekta sta tudi rešitvi eNaročanje in eRecept, ki prinašata mnogo prednosti tako zdravstvenemu osebju kot pacientom. Ob sami implementaciji eZdravja se odpira tudi vrsta vprašanj: Ali koncept eZdravja povečuje kakovost in učinkovitost zdravstvenega sistema? Ali izboljšuje dostopnost zdravstvenih storitev? Ali se e-poslovanje uveljavlja kot običajen način dela v slovenskem zdravstvu? So mobilizirana ustrezna sredstva za področje informatike v zdravstvu?

Vabimo vas, da se aktivno vključite v iskanje odgovorov na ključna vprašanja in sooblikujete naše digitalno zdravstvo s sodelovanjem na okrogli mizi, ki bo potekala v torek, 25. 10. 2016, ob 17h na Fakulteti za upravo (UL), Gosarjeva ul. 5, Ljubljana.

Predvideni govorniki na omizju “Izzivi Slovenije 2020″: e-Zdravje: priložnosti za slovensko zdravstvo

16:40-17:00  Prihod in sprejem udeležencev

17:00-17:10 Otvoritev

  • dr. Aleksander Aristovnik, direktor Zavoda 14 in Fakulteta za upravo, UL
  • Milojka Kolar Celarc, ministrica za zdravje

17:10-17:25 Uvodni nagovor

17:25-18:45 Omizje: e-Zdravje: priložnosti za slovensko zdravstvo

  • Milojka Kolar Celarc, ministrica za zdravje
  • prim. izr. prof. dr. Ivan Eržen, dr. med., direktor Nacionalnega inštituta za javno zdravje
  • asist. Marko Drešček, dr. med., spec. družinske medicine, ZD Celje 
  • Vesna Rugelj, dipl. med. sestra, UKC Ljubljana
  • Duša Hlade Zore, dr. med., zastopnica pacientovih pravic

  Pogovor omizja vodi: mag. Peter Požun, Zavod 14

18:45-19:30 Priložnosti uvajanja IKT storitev na področju eZdravja

  • g. Tomaž Gornik, Marand, d. o. o.
  • ga. Mirjam Kerpan Izak, List, d. o. o.
  • g. Andrej Kotar, Comtrade Digital Services

19:30-    Druženje s pogostitvijo

Udeležba na dogodku je brezplačna, zato vas vljudno prosimo, da se na dogodek prijavite prek spleta. Za dodatne informacije smo vam na voljo na naslovu info@zavod14.si.

Vabljeni!

Zavod 14, zavod za sožitje in napredek